Wat?

Er zijn twee dingen die ‘Zet een Punt…’ doet. We zorgen ervoor dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, les krijgen. En we zorgen ervoor dat de taal in Nederland makkelijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan de taal die de gemeente gebruikt in een brief. Of de taal die je op een website kunt lezen. We organiseren lessen en geven advies.

wat doet zet een punt

Waarom?

In Nederland gebruiken we veel geschreven taal. En dat wordt steeds meer. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of niet kunnen omgaan met een computer, kunnen minder goed meedoen. Door mensen te leren lezen en schrijven, kunnen ze weer volop mee gaan doen. Ze leren WhatsAppen, met geld rekenen, reizen, e-mailen… Ze krijgen de vrijheid om te doen wat ze graag wíllen doen. Ze worden weer de baas over hun eigen leven.

waarom zet een punt

Wie?

Ik ben Marian Janssen- de Goede. Ik ben de eigenaar van het bedrijf ‘Zet een Punt…’. Ik heb veel ervaring met dit werk: ik werk al tientallen jaren met mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Ik ga graag meteen naar de kern van de zaak, ik ben eerlijk en ga recht op mijn doel af. Als ik zie dat mensen weer mee kunnen doen en zelfvertrouwen krijgen, dan maakt me dat blij. Persoonlijke groei is het mooiste wat er is!

wie is zet een punt

Hoe?

We werken bij ‘Zet een Punt…’ met eigen doelen en op onze eigen manier. We staan dicht bij de mensen voor wie we werken. Daardoor kunnen we partijen dichter bij elkaar brengen en met iedereen samenwerken. Onze aanpak zit vaak tussen twee partijen in: aan de ene kant de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en aan de andere kant een organisatie, gemeente of een bedrijf. We zorgen ervoor dat zij elkaar beter gaan begrijpen.

hoe zet een punt

Met wie?

We werken voor verschillende gemeentes, zoals bijvoorbeeld de gemeente Eindhoven. Maar ook voor andere organisaties die zich bezighouden met laaggeletterdheid, zoals woningbouwcorporaties, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, bibliotheken en stichtingen.

met wie zet een punt

Waar?

U vindt ‘Zet een Punt…’ hier:

Zet een Punt…
Marian Janssen- de Goede
Kerkendijk 30
5482 KH Schijndel

073 – 54 77 444
06 – 45 79 85 86

info@zeteenpunt.nl

waar zet een punt